Federația Română de Baschet este partenerul oficial al „Cupei EDU”

„Cupa EDU” este o competiţie interliceeală de baschet organizată de Asociaţia PRAXIS EDU care va avea loc în a doua jumătate a anului 2017. Asociaţia PRAXIS EDU se bucură de sprijinul Federaţiei Române de Baschet în calitate de partener oficial al evenimentului.

În cadrul competiţiei vor concura echipe de liceu din Municipiul Bucureşti pentru a câștiga dotări școlare pentru unitățile lor de învățământ și pentru un Frate mai mic din mediul rural. În acest mod întregul colectiv al unităţilor de învăţământ va fi implicat în eveniment, atât componenţii echipelor de baschet, cât şi elevii care vor identifica, vor menţine legătura şi vor nominaliza Fratele mai mic din mediul rural pe care doresc să îl ajute.

Obiectivul „Cupei EDU” este promovarea jocului de baschet, a educației fizice și sportului, precum și conștientizare asupra necesităţilor din mediul rural. Asociaţia doreşte să crească nivelul de implicare socială în rândul tinerilor prin creearea unui canal de dialog şi să le ofere acestora posibilitatea de a-şi folosi abilităţile de comunicare şi planificare într-un mod organizat.

Prin măsura „Educaţie prin sport!” Asociaţia PRAXIS EDU urmăreşte realizarea Priorităţilor Proiectului Praxis EDU, respectiv Prioritatea 3: prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi Prioritatea 4: stimularea incluziunii sociale şi implicarea cetăţenească activă.